Booking.com
Nuolaida viešbučiuiSpausk ir atgauk 10 % nuo viešbučiui išleistos sumos.

R. Bolgovas apie mėsainių dieną: „Baikite baimintis, o mėgaukitės“

Kulinarinis kalendorius skelbia, jog gegužės 28-ąją yra minima tarptautinė mėsainių diena. Nors ne vienam mėsainis siejasi su greitu ir nesveiku maistu, virtuvės virtuozas Ruslanas Bolgovas į tokius teiginius atsako griežtai: „Niekada nedrįsčiau mėsainio vadinti nesveiku patiekalu. Viskas priklauso tik nuo jo ingredientų. Gaminkite jį iš geros kokybės mėsos, vietinių daržovių, naudokite naminį padažą ir baikite baimintis, o mėgaukitės šiuo išties puikiu jau šimtmetį skaičiuojančiu patiekalu.“

 

Pasaulį apkeliaut

Ruslanas atvirauja, kad mėsainius gaminti jam patinka ir dėl to, kad „keisdamas ingredientus, kaskart skonio dėka atsiduriu vis kitoje šalyje, nes kiekviena jų turi savas mėsainių variacijas“. Skonių kelionė po pasaulį šiuo laikotarpiu – pati tinkamiausia. Be to, nors karantinas baigiasi, laikas su šeima – tęsiamas, todėl mėsainių dieną paminėkite su šeima. Jūsų dėmesiui – trys R. Bolgovo sukurti mėsainių receptai visai šeimai.

MĖSAINIS SU AŠTRIAI MARINUOTAIS BUROKĖLIAIS (4 porcijos)

 

INGREDIENTAI:

  • „Mantinga“ mėsainio bandelės su sezamu 4 vnt.
  • Purškiamas sviestas
  • Aštriai marinuoti burokėliai 400 g
  • Chipotle-majonezo padažas 4 v. š.
  • Daigai
  • Romaine salotų lapai (mini) 8 vnt.
  • Jautienos maltinukai 4 vnt.
  • Druska, pipirai (pagal skonį)

GAMINIMAS:

  • Bandelę iš viršaus apipurkšti sviestu ir dėti ant griliaus apskrudinti (2–3 min.).
  • Maltinukus sudėti ant kepimo popieriaus ir apkepti kontaktiniame grilyje (6–8 min.).
  • Ingredientus sudėti eilės tvarka: bandelės apačia, padažas, salotų lapai, maltinukas, burokėliai, daigai, bandelės kepurė.

 

MĖSAINIS SU CHORIZO GRIEŽINĖLIAIS (4 porcijos)

INGREDIENTAI:

  • „Mantinga“ grūdinės mėsainio bandelės 4 vnt.
  • Purškiamas sviestas
  • CHORIZO griežinėliai 12 vnt.
  • Kapotų pomidorų padažas 4 v. š.
  • Daigai
  • Jautienos maltinukai 4 vnt.
  • Druska, pipirai (pagal skonį)

GAMINIMAS:

  • Bandelę iš viršaus apipurkšti sviestu ir dėti ant griliaus apskrudinti (2–3 min.).
  • Maltinukus sudėti ant kepimo popieriaus ir apkepti kontaktiniame grilyje (6–8 min.).
  • Ingredientus sudėti eilės tvarka: bandelės apačia, padažas, salotų lapai, maltinukas, chorizo, daigai, bandelės kepurė.

MĖSAINIS SU LAUKINE LAŠIŠA (4 porcijos)

 

INGREDIENTAI:

  • „Mantinga“ mėsainio bandelės 4 vnt.
  • Lašišos file 4 vnt. po 120 g
  • Teriyaki padažas 4 v. š.
  • Skrudintos sezamo sėklos 4 a. š.
  • Jūros dumblių salotos „Wakamo“
  • Avokado skiltelės 2 vnt.
  • Kalendros daigai
  • Purškiamas sviestas

GAMINIMAS:

  • Bandelę iš viršaus apipurkšti sviestu ir dėti ant griliaus apskrudinti (2–3 min.).
  • Lašišą sudėti ant kepimo popieriaus ir apkepti kontaktiniame grilyje (6–8 min.).
  • Ingredientus sudėti eilės tvarka: bandelės apačia, padažas, sėklos, jūros dumblių salotos, lašiša, avokadas, daigai, bandelės kepurė.

 Skanaus!

Pranešimą paskelbė: Žaneta Grašienė, UAB „Novos gama“
R. Bolgovas apie mėsainių dieną: „Baikite baimintis, o mėgaukitės“

Facebook Comments