Kaip vartoti spirulina miltelius?

spirulinos

Spirulinos milteliai yra supermaistas, kuris populiarėja dėl savo maistingumo. Tai melsvai žaliųjų dumblių rūšis, kuri įvairiose pasaulio kultūrose jau daugelį amžių vartojama kaip maisto šaltinis. Spirulina dažniausiai aptinkama gėlo arba sūraus vandens ežeruose, upėse ir tvenkiniuose.

Joje gausu maistingųjų medžiagų, įskaitant baltymus, vitaminus, mineralus ir antioksidantus, todėl ji yra populiarus maisto papildas. Tačiau kai kurie žmonės mano, kad jos miltelių skonis yra nemalonus, todėl juos gali būti sunku įtraukti į savo mitybą. Laimei, yra keletas būdų, kaip naudoti šį papildą, jei nemėgstate skonio.

Kaip vartoti spirulina miltelius?

  • Įberkite į kokteilį

Vienas iš paprasčiausių būdų naudoti miltelius – įmaišyti juos į vaisių kokteilį. Tiesiog į mėgstamą kokteilio receptą įberkite šaukštelį ar du spirulinos miltelių. Kitos kokteilio sudedamosios dalys paslėps skonį, todėl juos bus lengviau vartoti. Keletą tokių kokteilių receptų galite rasti mūsų puslapyje.

  • Įmaišykite į sultis

Panašiai kaip šių miltelių į kokteilį, taip ir spiruliną galite įmaišyti į mėgstamas sultis. Pabandykite į apelsinų ar ananasų sultis įberti šaukštelį. Sulčių saldumas padės bent kažkiek užmaskuoti skonį, jei šis jums nepatinka.

  • Įmaišykite į jogurtą ar chia pudingą su įvairiais priedais

Į paprastą jogurtą arba chia pudingą galite įberti šaukštelį spirulinos miltelių. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori minėtuosius vartoti kaip pusryčių ar užkandžio dalį.

  • Įmaišykite į salotų padažą

Jei ruošiate salotas, miltelių galite įmaišyti į salotų padažą. Tiesiog sumaišykite šaukštelį miltelių su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir mėgstamais prieskoniais. Padažas suteiks jūsų salotoms papildomų maistinių medžiagų, o kiti ingredientai padės užmaskuoti ryškų miltelių skonį.

spirulinos milteliai

Kuri spirulinos forma geriausia?

Jos galite rasti įvairių formų, įskaitant tabletes, kapsules, dribsnius ir miltelius. Nors visos formos pasižymi panašiomis maistinėmis savybėmis, milteliai dažnai laikomi pranašesniais.

  • Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl vietoj tablečių vartojami spirulinos milteliai, yra ta, kad juos organizmas lengviau virškina ir įsisavina. Jie yra pačios natūraliausios būsenos, o tai reiškia, kad jie yra minimaliai apdoroti ir išlaiko visas maistines medžiagas. Kita vertus, į tabletes gali būti pridėta užpildų, rišiklių ar konservantų, kurie gali trukdyti įsisavinti maistingąsias medžiagas arba sukelti skrandžio diskomfortą.
  • Be to, vartojant miltelius galima lanksčiau juos dozuoti. Vartojant tabletes, dozė yra iš anksto nustatyta, todėl galite neturėti galimybės koreguoti dozę pagal savo individualius poreikius. Naudodami miltelius galite reguliuoti suvartojamą kiekį pagal savo mitybos poreikius ar asmeninius pageidavimus.
  • Kitas privalumas – jų universalumas. Juos galima lengvai įmaišyti į įvairius maisto produktus ir gėrimus, todėl juos lengviau įtraukti į savo mitybą. Sulaukiame pastebėjimų, spirulinos tabletes gali būti sudėtinga nuryti ir jos gali palikti ilgalaikį poskonį.
  • Galiausiai, miltelius pirkti dažniausiai yra net ir ekonomiškiau, palyginti su tabletėmis. Gaminant tabletes reikia atlikti papildomus perdirbimo etapus, o tai padidina išlaidas. Milteliai apdorojami mažiau, todėl jų kaina mažesnė.

Kad ir kokiu būdu pasirinksite vartoti spiruliną, tai vis tiek bus itin maistingas supermaistas. Renkantis miltelius, svarbu žinoti, kad juos organizmas lengviau virškina ir įsisavina, todėl jie yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pagerinti savo maistingumą kurį į savo mitybą galite įtraukti keliais būdais. Jei nemėgstate miltelių skonio, pabandykite juos įmaišyti į kokteilį, sultis, jogurtą, salotų padažą ar sriubą. Šiek tiek paeksperimentuokite ir atrasite jums tinkantį vartojimo būdą.

Facebook Comments