Praėjusią Tarptautinę dešrainių dieną minint: išskirtiniai, bet paprasti receptai
|Dešrainiai – greitai pagaminamas ir mums visiems puikiai pažįstamas patiekalas. Jis puikus ne tik savo skoniu, ingredientų varijavimo galimybe, bet ir paprastumu. „Mantingos“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas dalijasi keliais išskirtiniais dešrainių receptais, kuriais pradžiuginsite namiškius ir svečius.
Dešrainis su žuvimi ir mangais
Jums reikės:
• 1 šaukšto majonezo
• 1 šaukšto švelnių garstyčių
• 100 g tilapijų filė
• šlakelio aliejaus
• druskos, juodųjų pipirų
• 1 COSMOS dešrainio bandelės
• 1⁄2 mango
• aitriosios paprikos (pagal skonį)
• šviežių kalendrų (papuošti)
Tilapijų filė apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite orkaitėje arba garuose apie 10 min.
„Mangą supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su kapota aitriąja paprika. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir ištepkite dešrainio bandelės vidų. Į bandelę sudėkite paruoštą žuvį, mangus ir apibarstykite kalendromis“, – egzotišku skoniu išsiskiriančio dešrainio receptu dalijasi gamybos ekspertas.
D. Anelauskas dalijasi, kad šiam receptui ypatingai tiks „Mantingos“ COSMOS linijos amerikietiško dešrainio bandelės: “Jos yra su pasviruoju pjūviu, dėl kurio į bandelės vidų telpa daugiau įdaro, o valgant – dar daugiau patogumo”.
Apkeptas dešrainis su šonine ir sūriu
Jums reikės:
• 1 COSMOS bandelė prancūziškam dešrainiui
• 1 dešrelė
• 20 g naminio pomidorų padažo
• 1 juostelė šaltai rūkytos šoninės
• 15 g tarkuoto
• fermentinio sūrio
„Šis receptas labiau klasikinis, tačiau nenusileidžiantis pirmąjam savo skoniu. Pirmiausiai bandelės vidų ištepkite padažu, įdėkite dešrelę. Bandelę apsukite šoninės juostele ir apibarstykite sūriu ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min“, – dar vienu receptu pasidalija D. Anelauskas.
Pranešimą paskelbė: Kristina Rancaitė, UAB „Mantinga”