Naujas restoranas Vilniuje svečius vilioja neribotomis bulvytėmis ir vos vienu patiekalu
|Žinomas virtuvės šefas Vytautas Samavičius sugalvojo pagyvinti Lietuvos gastronomijos žemėlapį – praėjusį savaitgalį atidarė unikalų vieno patiekalo restoraną Vilniuje. Restorano „Brond“ svečiams meniu nereikia, nes šefas su komanda susitelkia tik į vieną patiekalą – tobulą jautienos kepsnį.
„Nusprendėme, kad Vilniui trūksta restorano, kuriame žmonės galėtų rasti tai, kas populiariausia bei mėgstamiausia už draugišką kainą. Parengėme aiškų pasiūlymą, kad svečiams beliktų atsakyti – taip arba ne: nori jie šiandien pas mus valgyti ir mėgautis, ar nenori“, – teigia restorano šefas ir savininkas V. Samavičius. Jis sako, kad negali gyventi be naujų iššūkių, ieškojimų ir nuolatinio noro patikrinti idėjas.
Lėkštėse karaliauja jautienos steikas
Kepsnius „Brond“ gamina iš šlapio brandinimo jautienos, atkeliavusios iš Urugvajaus. Tiekėjai užtikrina, kad šimtą dienų iki skerdimo galvijai yra šeriami grūdais. Restorano savininko tikslas – pasiūlyti svečiams išskirtinį, bet visiems pažįstamą skonį. Skonių gamą sudaro trys marinatai, sukuriantys skirtingas natas. O bulvyčių prie mėsos svečiai gali gauti neribotai.
Pabrėžiant restorano draugišką ir laisvą atmosferą, nuspręsta dirbti be išankstinių rezervacijų tvarkos. Kas ateina, tas ir gauna staliuką, jeigu yra laisvų. V. Samavičius teigimu, vienu metu „Brond“ galės priimti 30 svečių, bet eilės nebus rimta problema, nes laukiantieji visada žinos, kad yra verta.
Bulves skuto visą dieną
Pranešti apie restorano „Brond“ atidarymą V. Samavičius nusprendė netradiciškai – dar prieš savaitę miesto centre, Rotušės aikštėje, surengė bulvių skutimo akciją. Taip restorano komanda siekė parodyti, kad užtikrins, jog kiekvienas svečias nuo stalo pakils sotus ir patenkintas. Mat prie sultingo steiko bulvių galima gauti neribotai – kiek tik norisi.
Apie restorano atidarymą išgirdę vilniečiai ir miesto svečiai tikino, kad vieno patiekalo restoranas yra unikalus pasiūlymas. Tačiau geriau V. Samavičių pažįstantys gurmanai teigia, kad „Brond“ bus dar viena maloni staigmena ir vieta mieste, kur vos peržengę slenkstį svečiai bus užtikrinti dėl aukščiausio lygio patirties ir gerų įspūdžių. Kokybiško maisto fiestos šeimininkai sako norintys sukurti laisvą neįpareigojančią atmosferą, kad svečiai jaustųsi atsipalaidavę.
Pripažinta patirtis
Kuriant restorano atmosferą, V. Samavičiui ir jo komandai buvo svarbi kiekviena detalė. Restoranų savininkas tai įrodė per dešimtmečius Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vadovaudamas restoranams, kuriuos pastebėjo ir „Michelin“ inspektoriai.
„Brond“ šefas yra atviras – restorano tikslas yra užtikrinti, jog kiekvienas atėjęs svečias būtų ramus dėl savo pasirinkimo, nes šis bus vienintelis. Iš vieno vienas – šviežios, sultingos, minkštos jautienos kepsnys. Bulvių prie jo – neribotai, kad nė vienas neliktų alkanas.
Naujus skonių derinius nuolat kuriantis ir eksperimentuojantis V. Samavičius teigia, jog kartais svečių norai būna labai paprasti, o didžiausią pasitenkinimą valgant suteikia kokybiški produktai ir išgryninti skoniai, kuriuos galima derinti su gėrimais.
Pranešimą paskelbė: Jolita Katkutė, Fabula Rud Pedersen Group