Kai „Iki“ tokio gerumo akcija lašišai, kepkite ją visą savaitgalį: 2 receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams

Net 41 proc. nuolaida – su tokia akcija lašišai „Iki“ pradeda dar vieną naudingų pasiūlymų kupiną Taupymo žaidynių savaitgalį. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, rugpjūčio 1-4 dienomis, su „Iki“ lojalumo kortele lašišų pjausniai ar išpjovos 3 širdelių „Iki“ parduotuvėse tekainuoja 9,99 Eur/kg. Žuvies skyrius – tik viena iš taupymo arenų „Iki“ parduotuvėse: dar labiau sumažinti išlaidas leis ypač patrauklūs pasiūlymai agurkams, marinuotai vištienai, taip pat net 40 proc. nuolaida valymo ir indų plovimo priemonėms.

„Iki“ taupykite daugiau – ir laimėkite vertingesnius prizus

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio visose „Iki“ parduotuvėse įsikuriančios „IKI savaitgalio nuolaidiškės“ – gera proga ne tik gerokai pigiau apsirūpinti maisto ir kitomis aktualiomis prekėmis, bet ir spurtuoti „Iki“ Taupymo žaidynėse. Juk kuo aktyviau naudositės nuolaidomis, tuo vertingesnį medalį galėsite laimėti. Rudenį „Iki“ burtų keliu įteiks didžiuosius Taupymo žaidynių medalius, tačiau prizai dalijami kiekvieną savaitę. Jau šimtai pirkėjų laimėjo tūkstančius „Iki“ lojalumo taškų ir dovanų kortelių tokiai sumai, kokią buvo sutaupę.

„Paskelbę Taupymo žaidynes, dar kartą įrodome – taupyti gali kiekvienas, ir tai tikrai nereikalauja tiek pastangų kaip sporto žaidynės. Kas savaitę „Iki“ parduotuvėse skelbiame nuolaidas apie 5 tūkst. prekių, tad akcinės prekės atsiduria praktiškai kiekviename pirkinių krepšelyje. Tai jau pergalė pirkėjų piniginėms pati savaime, bet kartu ir šansas išlošti dar daugiau. Prisijungus prie Taupymo žaidynių „Iki“ programėlėje, tereikia ir toliau naudotis nuolaidomis, ir bus galima laimėti vertingų prizų – netgi tiek, kiek jau būsite sutaupę. Beje, geras būdas sutaupyti dar daugiau – ir pasinaudoti atnaujintais „Pigintuvo“ pasiūlymais, tarp kurių pirkėjai ras ir tik jiems skirtų aktualių pasiūlymų“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.

G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, mobiliojoje programėlėje ir interneto puslapyje www.iki.lt.

Sutaupyta suma išaugs bemat: „Iki“ prasidėjo didžiosios savaitgalio nuolaidos

Šimtai pirmųjų laimėtojų – geriausias įrodymas, kad dalyvauti „Iki“ Taupymo žaidynėse paprasčiausiai naudinga. Daug pirkėjų jau ir patys įsitikino, kad nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vykstančios „IKI savaitgalio nuolaidiškės“ – puikus šansas padidinti savo sukauptų eurų sumą. Tereikia kasoje panaudoti virtualią arba fizinę „Iki“ lojalumo kortelę, ir šie patrauklūs pasiūlymai likusią šią savaitę bus Jūsų:

  • Sveriami lietuviški trumpavaisiai agurkai – vos 0,99 Eur/kg. Ruoškite žiemai, šviežiai raukite ar gaminkite traškias salotas.
  • Marinuotai „Vilniaus paukštyno produkcijai“ – 35 proc. nuolaida. Teliks užmesti ant grotelių, ir vakarienė – paruošta.
  • Šaltai ir karštai rūkytiems mėsos gaminiams – 20 proc. nuolaida. Ji galioja pačioms įvairiausioms rūšims: bandykite naujas dešras, skanaukite tradicinių ar gurmaniškų kumpių.
  • Valgomiesiems jogurtams – 20 proc. nuolaida. Derinkite su uogomis, naudokite marinatams ar tiesiog mėgaukitės vienu.
  • Arbatai, sausainiams, meduoliams ir vafliams – 25 proc. nuolaida. Gaivios arbatos pertraukėlė su saldumynu – mažas malonumas gyvenime, kurio nevalia praleisti.
  • Makaronams ir greitai paruošiamiems makaronams – 25 proc. nuolaida. Gera proga apsirūpinti jais ilgesniam laikui – juk iš jų ruošite begalę skaniausių patiekalų.
  • Vaisvandeniams – 30 proc. nuolaida. Nepamirškite gaivintis!
  • Valymo ir indų plovimo priemonėms – 40 proc. nuolaida. Kad viskas tiesiog kvepėtų švara.

Ir žinoma, „IKI savaitgalio nuolaidiškių“ seniūnė – jos didenybė lašiša. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio jos pjausnių ir gabalų kilogramas 3 širdelių parduotuvėse tekainuoja 9,99 Eur (su „Iki“ kortele). Kai pasiūlymas toks geras, verta pasimėgauti šia naudingų medžiagų kupina žuvimi net ne kartą. „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi 2 receptais, kurių gal dar nebandėte – pasirūpinsite ir skania vakariene, ir sočiais pusryčiais.

Lašišos kepsniai su jogurto-garstyčių padažu

Porcijos: 4

Reikės: 4 lašišos pjausnių, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį. Padažui: 4 šaukštų Dižono garstyčių, 1 puodelio graikiško jogurto arba grietinės, 4 šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, 2 šaukštų medaus, 4 šaukštų šviežių citrinos sulčių, 2 šaukštų česnako miltelių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

  1. Dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.
  2. Lašišos pjausnius nusausinkite švariu popieriniu rankšluosčiu. Iš abiejų pusių patepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite lauko kepsninę arba grilio keptuvę ant viryklės ant vidutinio stiprumo ugnies. Kepkite lašišą po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo jos storio. Norėdami apversti lašišą, naudokite menteles, o ne imkite iš šono žnyplėmis (nes lašiša gali suirti).
  3. Iškeptą lašišą perkelkite į serviravimo lėkštę ir gausiai apliekite kreminiu garstyčių padažu ir patiekite su mėgstamomis šviežiomis arba grilintomis daržovėmis.

Pusryčiams – lašišos ir pesto fritata

Porcijos: 6

Reikės: 250 g vakarykštės keptos lašišos, 2 saujų šviežių špinatų, 8 kiaušinių, ¼ puodelio pieno, ¼ puodelio pesto padažo, 100 g ožkos ar fetos sūrio, 2 šaukštų kepimo riebalų (ghi, aliejaus arba sviesto), 1 svogūno, 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių, ½ šaukštelio paprikos dribsnių, druskos, pipirų.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Įkaitinkite riebalus į orkaitę dėti tinkančioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite svogūnus, čiobrelius, paprikų dribsnius, druską, pipirus ir dažnai maišydami kepkite, kol svogūnai suminkštės ir taps kvapnūs, apie 5 minutes. Tuomet sudėkite špinatus ir dar 1 minutę pakepinkite.
  2. Suplakite kiaušinius, pieną ir pesto. Kiaušinių mišinį supilkite ant daržovių. Ant viršaus tolygiai paskirstykite šakute suplėšytą lašišą, sūrį ir kepkite fritatą ant vidutinio stiprumo ugnies 2-3 minutes, mentele pakeldami kiaušinius ties kraštais, kad po jais patekėtų dar neiškepusi masė.
  3. Perkelkite keptuvę į orkaitę ir kepkite, kol vidurys iškeps, apie 10 minučių.
  4. Patiekite su paprastu jogurtu ir papildomai paskaninkite paprikų dribsniais, druska ir pipirais.

Pranešimą paskelbė: Dovilė Ibianskaitė, Fabula ir partneriai, UAB

Facebook Comments