Gastronomijos savaitės renginiai: nuo prezidentinių barščių – iki dar neatrastų skonių

Kaip, keičiantis šeimininkams, keitėsi istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros virtuvė? Kiek vištų, avinų ar jaučių buvo patiekama ant Jogailos vakarienės stalo? Kur Vilniuje atsirado pirmosios kavinės, o koks žinomas Vilniaus universiteto profesorius vos nebuvo nunuodytas kava? Ir ar buvo Žemaitė aukštaitė?

Susipažinti su gurmaniškomis istorijomis ar sudalyvauti degustacijose galima apsilankius įvairiuose gastronominiuose renginiuose, kurie organizuojami lapkričio 6-12 dienomis vyksiančios Gastronomijos savaitės metu. 

Sau patinkantį renginį išsirinks kiekvienas. Organizatoriai ragina suskubti rezervuoti vietas, nes jų sparčiai mažėja.

Pranešimą paskelbė: Gytautė Ivanauskaitė, VŠĮ ,,Aplink tave”

Facebook Comments