Futbolo rungtynių stebėjimui – kūrybiškas gvakamolės užkandis, tapsiantis stalo puošmena
|Sporto aistruoliai, sekantys Pasaulio futbolo čempionato rungtynes, ko gero retai apsieina be užkandžių. O jei rungtynes stebėti susirenka nemenka draugų kompanija, gardėsių reikia ir daugiau. Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ dalijasi stalo puošmena tapsiančia užkandžio idėja – pagaminama vos per 10-15 min ir skirta dalintis, o smagiausia, kad primenančia tikrų tikriausią futbolo stadioną.
Meksikoje atsiradusi ir dabar visame pasaulyje populiari gvakamolė – lengvai pagaminamas padažas iš avokadų, dažniausiai valgomas su traškučiais ar duonos lazdelėmis. Išbandykite kūrybišką gvakamolės užkandžio pateikimo būdą – futbolo stadioną primenantis gardžios gvakamolės pilnas dubuo taps smagiu stalo akcentu susibūrus sporto aistruoliams.
Gvakamolės užkandžiui reikės:
5 avokadų, 1 pomidoro, 1-2 raudonųjų svogūnų, 1 žaliosios citrinos, 15 g šviežios kalendros, 1 jalapeno, druskos, pipirų – pagal skonį, 125 g duonos lazdelių, 70 g duonos traškučių, 185 g kukurūzų traškučių, grietinėlės – dekoravimui
Gaminimo eiga:
Avokadus pjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir išskobkite. Dėkite į indą, kuriame serviruosite gvakamolę. Sutrinkite avokadus šakute.
Pjaukite pomidorą per pusę ir šaukštu išimkite jo minkštimą (jo naudoti nereikia). Likusią pomidoro dalį supjaustykite smulkiais kubeliais.
Kuo smulkiau supjaustykite raudonąjį svogūną, jalapeną ir kalendros lapelius.
Visus supjaustytus ingredientus dėkite į indą su avokadais, berkite druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite.
Laikas dekoruoti – išlyginkite gvakamolės paviršių. Dėkite šiek tiek grietinėlės į konditerinį maišelį ir pieškite futbolo aikštės linijas. Iš duonos lazdelių padarykite futbolo vartus.
Patiekite su duonos lazdelėmis ir duonos bei kukurūzų traškučiais.
Su kuo dar valgyti gvakamolę?
O jei gvakamolės pasigaminote tik sau ar keletui pačių artimiausių namiškių, nebijokite jos nesuvalgyti iš karto. Gvakamolę galite sunaudoti per artimiausias dienas. Štai keletas būdų:
- Tepti ant skrebučių ir suvalgyti su pusryčių sumuštiniais.
- Kelis šaukštus gvakamolės pridėkite į trintą sriubą – suteiksite papildomų skonių.
- Gvakamole įdarykite virtus kiaušinius – turėsite greitą užkandį.
- Kelis gvakamolės šaukštus sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir citrinos sulčių – pasigaminsite gardų padažą salotoms.
- Gamindami naminius burgerius, vietoj įprasto majonezo pertepimui naudokite gvakamolę.
- Gvakamolę galite valgyti su keptomis bulvėmis ar kitomis keptomis daržovėmis kaip garnyrą.
Pranešimą paskelbė: Virginija Sližauskaitė , BARBORA, UAB