Atsirado laiko susitvarkyti šaldytuvą? Pasinaudokite šiais patarimais

Šiuo metu visi maisto prekių parduotuvėse lankomės rečiau, todėl greičiausiai, po apsipirkimo namo parsinešate didelį kiekį įvairiausių produktų. Šaldytuvas yra tas prietaisas, kuris leidžia ilgiau išlaikyti maistą šviežią, tad svarbu jame palaikyti tvarką. Siūlome pasinaudoti šiais patarimais, padėsiančiais užtikrinti tvarką šaldytuve, visada jame rasti vietos naujiems produktams ir išlaikyti juos šviežius kuo ilgiau. 

Šaldytuvą užpildykite tik 70 proc.

Kalbant apie tvarką šaldytuve, pasinaudokite viena paprasta taisykle: svarbu palikti 30 proc. neužpildytos šaldytuvo vietos. Jeigu tenka susimąstyti, kur talpinsite pietų likučius ar ką tik įsigytus pirkinius, turėtumėte atlikti šaldytuvo pertvarką. Truputis laisvos vietos padės atsakingiau vartoti maistą, taip pat išgelbės tada, kai maisto nusipirksite daugiau, pavyzdžiui, kaupsite atsargas.

Taip pat pagalvokite, kur ir kokį maistą laikysite. Rekomenduojama viršutinę lentyną paskirti maisto likučiams, delikatesams ir maistui, kurio nereikia ruošti. Vidurinėje lentynoje sudedami pieno produktai, o apatinę lentyną palikite žaliai mėsai ir žuviai, nes būtent ši lentyna yra šalčiausia šaldytuvo vieta.

Stalčius vertėtų palikti daržovėms ir vaisiams, tačiau juos laikyti rekomenduojama skirtingose pusėse. Laikykite stalčius sandariai uždarytus, nes tai padeda palaikyti šviežioms daržovėms reikiamą drėgmę. Tuo tarpu, šaldytuvo durelių lentynose rekomenduojama dėti natūralių konservantų turinčius produktus.

Užduokite sau klausimą: ar produktą vartojau šį mėnesį?

Ar žinote, kaip palaikyti tvarką maisto pilname šaldytuve? „Samsung“ socialiniuose tinkluose paskelbusi akciją, kurios metu padovanos maisto produktais užpildytą ir jų šviežumą, skonį bei kokybę ilgiau išlaikantį šaldytuvą, siūlo pasinaudoti keliais patarimais. Pirma, norėdami turėti tvarkingą įrenginį turite iškraustyti jo turinį ir suskirstyti maistą kategorijomis. Tiek maisto, tiek daiktų skirstymas kategorijomis namų tvarkymą paverčia lengvesniu ir efektyvesniu.

Išėmus produktus, atitirpinkite įrenginio sieneles, išvalykite lentynas ir atgal sudėkite tik tai, ką naudojote per pastarąjį mėnesį. O rečiau vartojamus produktus sunaudokite. To, ko nenaudojote pastaruoju metu, greičiausiai ir neturėtumėte sandėliuoti.

Kadangi maistą jau suskirstėte į kategorijas, tuomet sudėkite viską į atskiras lentynas. Taip atskirdami ir neleisdami maisto produktams liestis, gerokai sulėtinsite jų gedimo procesą, tad galėsite ilgiau mėgautis jų teikiamomis maistinėmis medžiagomis ir atsikratysite atsirandančio nemalonaus šaldytuvo kvapo.

Palikite erdvės orui

Norint išlaikyti šaldytuvą tvarkingą, o produktus šviežius ir maistingus, nepamirškite palikti tarpų tarp maisto ir šaldytuvo sienelių. Taip išvengsite maisto užledėjimo ir užtikrinsite reikiamą temperatūrą ir drėgmę įrenginio viduje. 

Tiesa, kai kurie technologijų gamintojai atsižvelgė į šią dažnai pasitaikančią ir maistą greičiau gęsti skatinančią problemą. Pavyzdžiui, „Samsung“ šaldytuvai pasižymi „Twin Cooling™“ šaldymo sistema, kuri savarankiškai kontroliuoja ir optimizuoja temperatūrą bei drėgmę įrenginio viduje. Tai leidžia maisto produktams ilgiau išlikti šviežiems, taip pat sustabdo skirtingų kvapų sklidimą. Tad renkantis šaldytuvą verta atsiminti, kad ir technologijos prisideda prie atsakingo vartojimo. 

Produktus dėliokite pagal jų galiojimo laiką 

Dar vienas patarimas – tausokite ir maksimaliai išnaudokite turimus produktus. Tad siekdami suvartoti tai, ką turite, ir kuo mažiau švaistyti maistą, pasistenkite jį dėlioti atsižvelgdami į galiojimo laiką. Dažniausiai pamirštame apie, ko nematome, tad lentynų priekį palikite trumpo galiojimo produktams, šviežioms daržovėms ir vaisiams.


Iš maisto parduotuvės parsinešus naujus pirkinius, nedėkite jų į laisvą erdvę šaldytuvo lentynų priekyje. Verčiau apkeiskite juos vietoms su šaldytuvo senbuviais. Taip prisiminsite, ką turite suvartoti pirmiau.

Pranešimą paskelbė: Dominyka Dalmotaitė, UAB „Publicum”

Facebook Comments