Ar būna pigiau? Vos 25 centai už kilogramą bulvių garantuos gardžius ir pigius savaitgalio pietus

Savaitgalis daugeliui yra tas metas, kai atsiranda daugiau laiko apsipirkimui ir galima neskubant įsigyti ne tik kasdienių maisto produktų, bet ir ilgo galiojimo prekių. Didžiajam apsipirkimui šeštadienį pasirinkę „Lidl“ parduotuves nenusivilsite, nes „Lidl superšeštadienis“ pirkėjams tradiciškai paruošia ypatingų pasiūlymų. Šio savaitgalio žvaigždė – lietuviškos bulvės, kurių kilogramo kaina siekia vos 0,25 Eur.  

Jei turite galimybę šaltai namuose laikyti didesnį bulvių kiekį, būtinai pasinaudokite šiuo pasiūlymu, nes vienas pirkėjas už super kainą gali įsigyti net 30 kg bulvių. Atidžiai sekantys maisto prekių kainas sutiks, kad, pavyzdžiui, turguje pastaruoju metu lietuviškų šviežių bulvių kaina yra bent kelis kartus didesnė, todėl „Superšeštadienis“ tikrai leis sutaupyti. Jei kartu įsigysite ir kitų siūlomų produktų, dar ir nesunkiai pagaminsite gardžius, daugelio skoniui tinkančius, pigius pietus gausiam būriui valgytojų.  

Tik „Superšeštadienio“ metu kilogramas šviežių kiaulienos šonkaulių šį šeštadienį kainuos vos 3,29 Eur, o aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 400 g „Pilos“ grietinės indelis (20 proc. riebumo) kainuos tik 0,85 Eur.  

Jei iki šiol visada bulvių košę ruošėte tik su pienu ir sviestu, nusipirkę „Lidl superšeštadienio“ produktų, būtinai išmėginkite trintų bulvių ir grietinės derinį. Tai bus puikus garnyras prie glazūruotų šonkauliukų, kurių receptu dalijasi „Lidl“ ekspertai. Užteks vadovautis vos keliais patarimais, skirti laiko lėtam kepimui ir ant stalo garuos restorano meniu vertas, gardus ir pigus rudeniškas patiekalas. 

Glazūruoti šonkauliukai su bulvių koše 

Jums reikės: 

1 kg kiaulienos šonkaulių

Druskos ir pipirų

2 arbatinių šaukštelių džiovintų česnakų

2 arbatinių šaukštelių paprikos miltelių

Glazūrai:

250 ml „Grill&Fun“ barbekiu padažo

2 valgomųjų šaukštų medaus

2 valgomųjų šaukštų sojos padažo

1 valgomojo šaukšto Vorčesterio padažo

0,5 arbatinio šaukštelio džiovinto imbiero miltelių

1 arbatinio šaukštelio aštraus padažo (pasirinktinai)

Garnyrui: 

1 kg bulvių

3 kupinų valgomųjų šaukštų „Pilos“ grietinės

Žiupsnelio druskos 

Saujelės smulkintų krapų

Prieš pradedant kepti šonkaulius, gerai juos apžiūrėkite ir nuo nugarinės dalies pašalinkite plėvelę, jei tokia yra. 

Sumaišykite druską, pipirus, česnako ir paprikos miltelius, o šiuo prieskonių mišiniu iš abiejų pusių įtrinkite šonkaulius. Atidėkite juos kuriam laikui, kad prieskoniai įsigertų. 

Kepimui iš folijos pasiruoškite didelį lakštą ir ant jo paguldykite sumarinuotą šonkaulių juostą, vėliau ją gerai suvyniokite. 

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Pradžioje šonkaulius kepkite ant žemesnės temperatūros, kad jie būtų minkšti ir aromatingi. Kepkite šonkaulius orkaitėje apie dvi valandas. Lėtas ir ilgas kepimas vėliau leis mėgautis minkšta ir sultinga mėsa. 

Kepimo laikui artėjant prie pabaigos, sumaišykite visus glazūrai reikalingus ingredientus. Ištraukite šonkaulius iš orkaitės, atsargiai juos išvyniokite ir aptepkite paruoštu padažu iš abiejų pusių. Svarbu atsargiai patepti abi puses. 

Tuomet įjunkite grilio režimą arba padidinkite orkaitės temperatūrą, grąžinkite ten šonkaulius ir dar kepkite, kad padažas ant šonkaulių glazūruotųsi. Atidžiai stebėkite procesą, kad nesudegintumėte patiekalo. 

Bulvių košę garnyrui ruoškite įprastai, tačiau vietoje pieno ir sviesto, kurie paprastai naudojami trintų bulvių gardinimui, įdėkite kelis šaukštus „Pilos” grietinės bei džiovintų arba šviežių smulkintų krapų. Skanaus!

Pranešimą paskelbė: Neringa Gudišauskaitė, UAB „Bosanova”

Ar būna pigiau? Vos 25 centai už kilogramą bulvių garantuos gardžius ir pigius savaitgalio pietus

Facebook Comments