3 sveikų ir nebrangių užkandžių idėjos moksleiviams: ir į vasaros iškylą, ir į kuprinę rudenį
|Vasarai pamažu jau einant į pabaigą, vaikai dar nori pasiimti iš jos viską, tad su malonumu leidžiasi į iškylas, bet visai netrukus jau teks prisiminti ir mokyklos ritmą. „Lidl“ pranešime žiniasklaidai pristatomos 3 sveikų ir nebrangių užkandžių idėjos, kurios puikiai tiks ir į pikniko krepšį vasaros iškylautojams, ir į kuprinę mokyklon sugrįžtantiems moksleiviams.
Priešpiečių karalius – sumuštinis
Užkandžių klasika – sumuštiniai – ne be reikalo tokie populiarūs. Juos paprasta pasigaminti, galima lengvai personalizuoti pagal kiekvieno vaiko skonį, patogu supakuoti ir galima valgyti be pašildymo ar kito papildomo paruošimo. Sumuštiniai tampa itin nebrangiu priešpiečių variantu, jei jiems panaudojate tai, ką jau turite namuose, pavyzdžiui, spintelėje esančią duoną ar po savaitgalio vėlyvųjų pusryčių likusį sūrį.
Sumuštinių pertraukėlei prireiks:
Viso grūdo „Mano duonos“
„Pikok pure“ kiaulienos kumpio
Sūrio „Pilos“ riekutėmis
Tepamo sūrio
Salotų lapų
Šviežio agurko
Paruošimas labai paprastas: paimkite keturias riekes duonos, ant jų užtepkite tepamo sūrio, salotos lapą, sūrio riekelę, kumpį ir agurkus. Tuomet riekeles suglauskite tarpusavyje ir suformuokite sumuštinius. Juos itin patogu supakuoti į daugkartinio naudojimo vaškinį popierių arba tiesiog sudėti į priešpiečių dėžutes.
Jei žinote, kad paprastai suvalgius sumuštinį jūsų vaikui dar norėsis ko nors saldaus – įdėkite bananą. Jie neabejotinai laimi vieną pirmųjų vietų pagal patogumą transportuoti bei vartoti bet kur ir bet kada.
Ir gražūs, ir patogūs – dešrelių ir daržovių vėrinukai
Net ir įprasta dešrelė, kartu su daržovėmis suverta ant medinio iešmelio, tampa unikaliais ir įsimintinais priešpiečiais! Tokį patiekalą paprasta ne tik paruošti, bet ir valgyti, maistą nuo iešmelių galima kramsnoti ir be stalo įrankių, tad toks patiekalas itin patogus ir ekskursijų metu. Šis pasirinkimas – itin nebrangus, nes jam reikia vos dviejų ingredientų.
Vėrinukams prireiks:
Medinių iešmelių
„Pikok pure“ virto kiaulienos kumpio dešrelių
Saldžiųjų paprikų (geriausia įvairių spalvų)
Visų pirma, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, trumpam pamerkite medinius iešmelius į vandenį. Tada supjaustykite dešreles ir paprikas vidutinio dydžio gabalėliais. Jei jūsų vaikas mėgsta, iešmeliams panaudoti galite ir mėlynuosius svogūnus – juos supjaustykite riekelėmis. Paruoštus gabalėlius suverkite ant sušlapintų medinių iešmelių. Vėrinukus kepkite orkaitėje apie 7–8 minutes.
Meksikos įkvėptos kesadilijos su kumpiu ir sūriu
Kad priešpiečiai nebūtų vienodi ir greitai nepabostų, įkvėpimo galima pasisemti iš skirtingų pasaulio virtuvių. Pavyzdžiui, puikus variantas – meksikietiškos kesadilijos su kumpiu ir sūriu. Nors Meksikos virtuvė garsėja aštriais skoniais, bet kesadliją galite sukurti pagal savo vaiko norus.
Kesadilijoms prireiks:
„Pikok pure“ kiaulienos kumpio
Tortilijų
Pomidorų tyrės
Konservuotų kukurūzų
Raudonosios paprikos
„Pilos“ tarkuoto kietojo sūrio
Tortilijas ištepkite pomidorų tyre ir ant jų sudėkite kumpį, užberkite konservuotus kukurūzus, smulkintas paprikas bei sūrį. Ant viršaus uždėkite kitas tortilijas ir tuomet viską apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje. Iškeptas tortilijas supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į priešpiečių dėžutę.
Pranešimą paskelbė: Tomas Šiuškus, UAB „Bosanova”