puodaiDažnai žmonėms, norintiems atsinaujinti virtuvę, kyla klausimas, kiek puodų ir kokių jų namuose reikėtų turėti. Nereikia slėpti, kad nemažai žmonių teturi vieną ar kelis skirtingų dydžių puodus ir mano, jog tai visiškai pakanka. Tačiau gamintojai pabrėžia, jog tai nėra visiškai tiesa. Jei Jūsų namuose tik keli puodai, Jūsų maisto ruoša labai smarkiai susiaurėja, nes galite paruošti mažiau įvairių patiekalų. Kuo daugiau pasirinkimo turėsite, tuo platesnė fantazija pasireikš gaminant maistą. Tačiau labai svarbu, kad kiekvienas puodas namuose turėtų funkciją ir būtų pagal ją naudojamas.

  • Pagrindinis. Kiekviena šeimininkė turi savo pagrindinį puodą – gana didelį puodą, kuriame labai patogu virti košę ar sriubą. Toks puodas būtinas kiekvienuose namuose ir jis yra labai patogus naudojimui.
  • Pagalbinis. Dar vienas puodas, kuris laba praverčia maisto gaminimo metu – nedidelis puodelis, kuris puikiai padeda ruošiant maistą. Dažniausiai jame galima virti įvairius garnyrus, taip pat išvirti kiaušinius, paruošti padažą. Mažame puode vanduo greitai užverda, todėl naudoti jį labai patogu. Tik pagalvokite, jei reikėtų virti tris kiaušinius pagrindiniame puode, kuriame verdate sriubą keturių asmenų šeimai.
  • Troškiniui. Tikrai nesuklysite, jei savo namuose turėsite atskirą puodą troškinimui. Tai labai patogu, nes ne retai būna taip, kad troškinį norisi patiekti su bulvėmis ar ryžiais, o jei troškinate savo pagrindiniame puode, nebelieka, kur paruošti garnyrą. Be to troškinimo puodas turėtų būti ne per daug didelis, bet gana aukštas. Taip užtikrinsite, kad maistas troškinsis tinkamai, bus greitai paruošiamas ir išlaikys savo maistines medžiagas.
  • Viskas viename. Itin populiarėja daugiafunkciniai puodai. Tai puikus pasirinkimas toms moterims, kurios taupo laiką ir vietą virtuvėje. Daugiafunkcinis puodas gali padėti daugelio maisto patiekalų gamyboje. Svarbiausias jo privalumas – nereikia jo nuolat prižiūrėti. Tai reiškia, kad jame verdamas turinys nebėga pro kraštus, neišgaruoja. Nereikia visą laiką stovėti prie dujinės ir maišyti, o tai leidžia sutaupyti daugiau laiko. Su šiuo puodu labai patogu gaminti ilgesnį laiką užtrunkančius patiekalus, kad ir sriubą ar perlinių kruopų košę.
  • Sveikos mitybos. Daugelis moterų žino, kad geriausi sveikos mitybos draugai virtuvėje – garų puodai. Tai pasirinkimas toms, kurios vertina šviežią ir natūralų skonį išlaikantį maistą. Garų puodas taip pat yra ir funkcionalumo įsikūnijimas, mat jame vienu metu galite ruošti tiek mėsą, tiek bulves, tiek daržoves ir visi ingredientai išlaiko savo savybes bei skonį. Ruošiant garuose maistas netampa toks kaloringas ir sunkus, taigi vakarienė ne tik skani, bet ir sveika.