Obuolių pyragasDažnam iš mūsų bent kartą gyvenime teko gaminti valgyti. Vieniems pasisekė, kitiems gal mažiau. Na bet taip ir suprantama, kas gyvenime patinka, o kas ne itin. Galbūt vieniems patinka maisto gaminimas, tačiau tik tam tikroje siauroje srityje. Pavyzdžiui, vieni specializuojasi konditerijoje, o gal net tiesiog keksiukų gaminime. O kitiems patinka gaminti mėsos patiekalus. Galbūt yra žmonių, kurie mėgsta tik kepti šašlykus, o gal yra ir tokių, kuriems patinka šeimininkauti tik iškylose gamtoje – virti košę, kepti dešreles ant laužo ar papjaustyti lašinių, o gal tiesiog padalinti šokolado. Na bet vienas patiekalas, kurį galėtų mokėti pagaminti kiekvienas yra obuolių pyragas. Tokį galima ir į svečius nusinešti, o gal ir savo svečius pavaišinti. Obuolių pyragų receptų yra begalės, tereikia išsirinkti, pavyzdžiui, patį paprasčiausią ir susipirkus produktus keliauti į virtuvę!

                  Dažniausiai obuolių pyragui reikia kvietinių miltų, kelių kiaušinių, aliejaus, cukraus ir, žinoma, šiųmetinių pačių skaniausių ir saldžiausių obuolių, kuriuos reikės supjaustyti ir įmaišyti ar įsluoksniuoti į pyragą. O toliau – pašauname į orkaitę ir laukiame rezultato! Jei tiksliai laikėtės recepto ir neįmaišėte svogūno, turėtų iškepti puikus pyragas. Na tik svarbu prižiūrėti kaip jis kepa, kad neperkeptų viršus, o vidurys nebūtų nepakankamai iškepęs. Tą galima padaryti reguliuojant orkaitės temperatūrą ir keičiant pyrago padėties aukštį orkaitėje. Iškeptą pyragą galima patiekti su arbata, pienu, kakava ar bet kuo kitu, kas rekomenduoja recepte. Dažnai leidžiama pyragui atvėsti ir jis valgomas šaltas, tačiau – kas kaip mėgsta.

                  Obuolius galima panaudoti ir plačiau – obuolių pyragas ne vienintelis būdas. Pavyzdžiui, iš jų išvirti skanios oranžinės spalvos uogienės, valgomos šaltais žiemos vakarais ar kartu su pyragais (beje, uogienę galima ir į pyragą įdėti). Obuoliai pravers ir kepant keksiukus, darant tortus. Beje, iš obuolių galima išspausti ir pasterizuoti sultis, kurios puikiai pasitarnaus ant Kalėdinio stalo ar per kitas šventes. Obuoliai – plataus panaudojimo ir skanus, naudingas vaisius, ką galima pasakyti ir apie kriaušes ar ir mūsų kraštuose svetimus bananus.

                  Beje, bananus taip pat galima panaudoti pyragui. Arba…arba bananų duonai! Neabejotinai, panaršę internete rasite krūvas receptų, kaip panaudoti bananus – nuo paprastos bananų pyrago iki banano su šokoladu kepamo folijoje ant laužo. Jei mėgstate bananus – pasidomėkite ir skanių jums rezultatų!