Picos pristatymas PanevėžyjeDažnai vilniečiai, na dar kartais kauniečiai nuvertina kitus Lietuvos miestus ir miestelius. Jaučiasi esą tikro didmiesčio gyventojai, turintys aibes pramogų ir laiko praleidimo vietų. Taip pat ir gerų restoranų bei tikras itališkas gaminančių picerijų. Ne tų tinklinių, kur neva tai viskas pigu, neskanu ir net nėra maistas iš viso. Apie tai, kad žmonės lygiai taip pat įdomiai gyvena ir kituose Lietuvos miestuose, vilniečiui sunku ir įsivaizduoti. O be reikalo. Aukšto lygio, unikalių kavinių bei restoranų, picerijų ir užkandinių galima rasti ir Panevėžyje, ir Alytuje, ir Mažeikiuose. Kartais – kur kas įdomesnių nei Vilniuje, kur visi daugiau mažiau taikosi prie taip vadinamo elito ir tokiu būdu darosi vienodi ir nuobodūs. Kartais nuobodžiai geri ir aukšto lygio, bet vistiek nuspėjami ir nieko naujo nepasiūlantys. Tik aukščiausio lygio paslaugas.

Dažnai vilniečiui atrodo, jog maisto pristatymas į namus vėl gi yra tik jų didmiesčio atributas. O tai ir vėl akivaizda klaida. Net mažoje Pabradėje galima užsisakyti užkandžių savo vakarėliui, ką jau bekalbėti apie tai, jog picos pristatymas į namus Panevėžyje yra įprastas reiškinys. Beje, dažnai pamirštame ir tai, jog mažesniuose miestuose galima nesunkiai užsisakyti ir visą kavinę, jos personalą bei įrangą į savo namus, savo šventę. Be abejo, tokios paslaugos kaip užsakomieji pietūs jūsų namuose ar pokylio vietoje lygiai taip pat galimi ir Vilniuje. Vis tik tai labiau įprastas reiškinys būtent rajonuose. Taigi, ne vien picą ar sušių galima užsisakyti internetu ar telefonu. Viskas kur kas įdomiau.

Kuo įdomios mažesnių Lietuvos miestų kavinės, restoranai bei picerijos? Jie dažniausiai yra valdomi šeimos, mažų verslų, o ne tinklų, kaip įprasta didmiesčiuose. Tai sudaro puikias sąlygas būti kitokiems, unikaliems, įdomiems. Tad pica į namus Panevėžys bei kiti mažesni miestai pristato visai kitokią, nei paprastai gauname sostinėje. Jos darytos pagal savo receptus, nors be abejo, idėjų semtasi iš plačiojo pasaulio. Taip pat labai tikėtina, jog įvairių ingredientų bus nepagailėta, kaip kad įprasta gaunant picą iš tinklinės picerijos. Dažniau mažose picerijose, kaip Panevėžio Gusto pica, naudojami švieži, o ne šaldyti produktai. Apie tai, kaip tai lemia patiekalo skonį, turbūt net nereikia sakyti. Galų gale mažos kavinės ir picerijos labiau stengiasi įtikti savo klientams, turi ambicijų ne tik uždirbti pelną, bet ir būti geriausi, skaniausiai ar kitaip įdomūs.