Jojobos aliejus

Visiems gerai pažįstamas jojobos aliejus yra išgaunamas iš Amerikoje paplitusio krūmo riešutų. Jojobos riešutai Amerikoje buvo plačiai naudojami dar prieš tūkstančius metų. Vietiniai Amerikos gyventojai anuomet jojobos aliejų pasitelkdavo odos ir plaukų priežiūrai, o pilni riešutai buvo vartojami kaip maistas. Šis aliejus yra lyg skystas vaškas – ir jis neabejotinai yra unikalus, besiskiriantis nuo daugumos kitų. Jis yra labai panašus yra sebumą – vaškinę medžiagą, kurią gamina mūsų odos liaukos, todėl jojobos aliejus gali veikti kaip labai efektyvus odos drėkiklis. Be to, šis aliejus beveik pakeitė gyvulinės kilmės riebalus, kurie yra naudojami odos losjonų ir kremų gamyboje. Tiesą sakant, būtent jojos aliejus buvo pradėtas naudoti vietoje anuomet kosmetikos pramonėje labai plačiai naudotų banginio riebalų.

Kuomet jojobos aliejus nėra apdorotas, jis pasižymi švelniu riešutų kvapu ir yra aukso spalvos. Tačiau rafinuotas jojobos aliejus neturi absoliučiai jokio kvapo, todėl kosmetikos pramonėje nebelieka būtinybės pasitelkti papildomus nenatūralius kvapiklius, pašalinančius bet kokius pašalinius kvapus. Nereikia pamiršti, kad šis aliejus taip pat gali būti naudojamas maišant ir su kai kuriais kitais eteriniais aliejais.

Natūralus odos drėkiklis

Muilas ir didelė dalis kitų odos valymui skirtų priemonių pašalina nemažą dalį sebumo, kurį gamina odos liaukos tam, kad apsaugotų ją nuo išsausėjimo. Kaskart mums plaunant veidą ir rankas – net ir vien su vandeniu – pašalinamas apsauginis ant mūsų odos esantis sebumo sluoksnis. Tuo tarpu šaltas ir sausas oras žiemos metu ir oro kondicionieriais kondicionuojamos patalpos taip pat gali greičiau išsausinti mūsų odą. Išsausėjusi oda yra kur kas lengviau pažeidžiama ir sudirginama, todėl labai svarbu pasistengti išsaugoti tinkamą jos drėgmės lygį. Jojobos aliejus šiuo atveju pasitarnauja kuo puikiausiai, sulaikydamas odoje esančią drėgmę ir apsaugodamas odą nuo įvairių pašalinių priemonių įtakojamo išsausėjimo.

Padeda riebiai odai

Riebią odą nulemia odoje esančių riebalinių liaukų pernelyg didelis suaktyvėjimas. Dažniausiai tai pastebima veido ir galvos odos srityse. Riebi oda gali kur kas greičiau užsiteršti, todėl jai būtinas reguliarus valymas. Be to, labai dažnai riebią odą turintys žmonės kenčia nuo padidėjusio spuoguotumo, įvairių odoje kylančių uždegiminių reakcijų ir kitų problemų. Visa tai sukuria labai didelį diskomfortą, todėl jei jūs kenčiate nuo riebos odos sukeliamų problemų, jojobos aliejus gali padėti pasiekti puikius rezultatus, sureguliuodamas sebumo gamybą.

Gelbėja aknės pažeistai odai

Nuo aknės problemos kenčia labai didelė dalis žmonių. Ir tai ypač būdinga jauname amžiuje, kuomet dažnai padidėja riebalinių odos liaukų aktyvumas. Žinoma, pernelyg didelė sebumo gamyba yra tik pradinis taškas. Aknės problema atsiranda tuomet, kai plaukų folikulai būna užblokuojami didelės sebumo, keratino ir kitų medžiagų gamybos metu. Be to, tai tiesiogiai susiję ir su įvairiomis papildomomis infekcijomis, kurios kyla bandant pašalinti atsiradusius inkštirus ir spuogelius. Tuo tarpu jojobos aliejus efektyviai veikia kovodamas su aknės problema. Pirmiausia, jis veikia kaip giluminis odos valiklis. Kadangi jojobos aliejus yra skystas, jis įsiskverbia į plaukų folikulus, atliktas puikų darbą. Be to, jojobos aliejus pasižymi ir antibakterinėmis savybėmis, todėl padeda sumažinti įvairių uždegimų kilimo tikimybę.