dienos pietūsApsilankymų maitinimo įstaigose tikslai būna įvairūs. Vieni trokšta prabangiai pavakarieniauti, kiti siekia atsipūsti nuo darbų su kavos puodeliu ir torto gabalėliu. Dar vienas apsilankymo restorane, kavinėje ar bare tikslas yra dienos pietūs.

Baras, kuris pasirenkamas pietų suvalgymui, paprastai vilioja mėgstamais meniu patiekalais bei patraukliomis kainomis. Kad bus valgomi dienos pietūs, nusprendžiama norint pasistiprinti ilgai nelaukiant ir daug už tai nemokant. Kainos būna įvairios, svyruoja maždaug nuo 7 iki keliolikos ar dar daugiau litų (kalba krypsta prie labai prabangaus restorano). Daugelyje vietų galima rinktis tik sriubą ar tik karštą patiekalą, tačiau paprastai labiau apsimoka pilnas komplektas. Kartais dienos pietus galima rinktis iš kelių variantų. Tik žinokite, jog sulčių ar kavos bet kuriuo atveju teks užsisakyti papildomai.

Pietums siūlomi karšti patiekalai bei sriubos. Jei oras karštas, pietų komplekse esanti sriuba gali būti šaltibarščiai. Karštų patiekalų būna įvairių – nuo cepelinų iki kotletų ar kepsnių. Jei norite kažko ypatingo, tuomet reikėtų rinktis įdomesnes maitinimo įstaigas. Viena tokių – vokiečių restoranas. Čia pietūs bus ne tik skanūs, bet ir labai sotūs. Kaip žinia, vokiečiai mėgsta dešreles, kopūstus, o tai tikrai sufleruoja apie prisivalgymą.

Į dienos pietų meniu vokiečių restorane gali įeiti minėtosios dešrelės. Kopūstai, bulvės, tirštas padažas… Vos pagalvojus kaupiasi seilės. Sriuba vokiečių virtuvėje gali būti įvairi, pavyzdžiui, trinta bulvių su spirgučiais ar skrebučiais. Kad ir apie kokius patiekalus kalbėtume, vokiečių restoranas bet kokiu atveju kelia asociacijas su sotumu.

Dienos pietūs vokiško maisto restorane ypatingi ir dėl savo aplinkos. Jei kur nors valgykloje valgymas primena paprastą buitinį procesą, tai vokiečių restorane pasitinka estetiška aplinka. Ne tik patiekalai, bet ir ji dvelkia vokiška dvasia, leidžia atsipūsti ir pietus paversti šiuo tuo daugiau.

Kad ir kokie sotūs būtų dienos pietūs, kartais norisi ir kažko saldaus. Pagal vokiečių tradicijas gaminami saldumynai tirpsta burnoje bei dar labiau pamalonina skrandį. Prie to pridėjus kavą su grietinėle, galima pirštus apsilaižyti.